juni 26, 2019 Julie Nebel Højberg

Staycation: Sommeren på madmarkedet

Hele sommeren inviterer vi alle aarhusianerne på den ultimative staycation her på Aarhus Central Food Market. Drøm dig til fjerne kyster med spændende smagsoplevelser fra hele verden – lige midt i Aarhus.

Du kan sagtens trække stikket og opleve nye ting i din egen by. Det er både afslappende, klimavenligt og billigt! Og med madmarkedet lige her i hjertet af Aarhus behøver du ikke at rejse langt for at komme i feriestemning.

Vi har samlet vores største sommerfavoritter fra nær og fjern, så du kan nyde smagen af hvide sandstrande, pulserende storbyer og sommerferie herhjemme:

 • SMUTTUR TIL JAPAN
  Hos Ramen Takumi kan du nyde alt det bedste fra Japan. Vi er særlig vilde med deres kolde nudelsalat eller japanske sushisalat, som er perfekte på en varm sommerdag! Pris: 115 kr.
 • AMERICAN DINNER
  Er der noget som en juicy burger med sprøde fritter? Næppe! Nyd Hungry Danes legendariske sous vide burgere med lækre fries for 100 kr.
 • GYLDNE GRÆSKE STRANDE
  Mmh, drøm dig til det græske øhav og de gyldne græske strande med smagfulde egnsretter fra Yamas. Vi anbefaler blandt andet deres Kleftika – en græsk specialitet med langtidsmarineret lam, græske kartofler, oliven/fetasalat og selvfølgelig… tzatziki! Pris: 130 kr.
 • SPANSKE TAPAS
  Del et par dejlige småretter i solen på torvet. Lyder det ikke som en perfekt sommerferieplan? Prøv l’Cobert de CANblau’s uimodståelige tapasspecialiteter – vi anbefaler bl.a. deres hotdog med trøffelpølse, trøffelmayo, bøgehatte, løg og estragon. Priser fra 40 kr.
 • SUND SOMMER
  De bedste sommeretter er dem, der er lette, friske og lækre – og det er lige præcis hvad salaterne hos Green Neighbour er! Nyd en lille salat for 69 kr. og en almindelig for 85 kr. Samtlige salater kan også fås som wraps, der er perfekte som take away til strandturen, parken, terrassen eller noget helt fjerde. Pris: 85 kr.
 • ISRAELSKE EVENTYR
  Gå på opdagelse i det israelske køkken hos Shakshuka og del et israelsk tapasbræt for to til 195 kr. I får oliven, salsa, rødkål, falafel, kylling, BABA ganoush, feta med sylteløg, humus, couscous salat, marinerede gulerødder og squash og herlighederne serveres selvfølgelig med pitabrød. Vil du hellere have noget, der er lettere at tage med på stranden? Så prøv Williams falafelpita til 75 kr.
 • ITALIENSK CHARME
  Hos Dall’ Italia laver de pizzaer, som får dig til at føle, at du sidder på et autentisk pizzeria i hjertet af Napoli! Prøv deres helt simple og samtidig smagfulde Pizza Magherita med tomat, mozzarella og frisk basilikum. Pris: 80 kr. Er du mere til risotto, så kan du også stikke hovedet forbi Ske & Skål og prøve deres sommerlige, cremede risotto med kæmperejer, forårsløg og asparges til 89 kr.
 • VIETNAMESISK GADEKØKKEN
  Sprødt, smukt og smagfuldt – Det er naturligvis de autektiske vietnamesiske street food-retter fra Chao, som vi taler om. Prøv deres nye vietnamesiske salat med tang, seafood, blandet salat, tomat, bønner, ris, avocado, nødder og nudler – perfekt med et køligt glas hvidvin i solen på Skt. Knuds Torv. Pris: 69 kr. Må vi anbefale, at du nyder deres friste ruller on the side med sprøde tempurarejer, avocado, mango, bønnespirer og spicy peanutsauce for 50 kr.
 • SØDE SOMMERFRISTELSER
  Sommerens er til forkælelse og søde sager! Gå all in og prøv Fruity Foodies lækre, retrostyle bananasplit med hele molevitten for 65 kr. Eller hvad en en gang sprøde Churros a la l’Cobert de CANblau med cremet vaniljeis og chokolade for 40 kr.?
 • LÆSKENDE LÆKKEIRER
  Køl ned i sommervarmen med iskolde drikkevarer for enhver smag. Nyd et cremet glas iskaffe fra Foodie-bar til 49 kr., tank op på friske vitaminer med en friskpresset juice hos Fruity Foodie til 60 kr. eller gør ferien festlig med sommerens favoritdrinks: Læskende sangria til 65 kr. eller perlende Aperol Spritz til 89 kr.

Endnu mere sommer på programmet!
Der er endnu flere smagfulde sager, som du kan glæde dig til på madmarkedet denne sommer. Vi ser blandt andet frem til at invitere dig til græsk grill på torvet – følg med her på websitet og på Facebook, eller tilmeld dig vores nyhedsmail her , så får du direkte besked, når programmet er på plads.

Tagged: , ,