september 27, 2019 Julie Nebel Højberg

Efterårsferien på madmarkedet

Svampe, søde gys, græskar og spicy streetfood  – Der er masser af smagfulde events på menuen, når Aarhus Central Food Market inviterer dig og hele familien til efterårsferie på Skt. Knuds Torv.

Programmet for efterårsferien:

Kom i gang med at samle svampe
Svampene står tæt i skovbunden og danskerne valfarter på svampejagt. Men inden du hopper i gummistøvlerne og drager ud i skoven, så gør et stop på Aarhus Central Food Market torsdag d. 17. oktober. Her bliver du nemlig klædt ordentligt på til at finde de helt rigtige spisesvampe, som er i sæson netop nu. Læs mere her.

Søde gys: Lav dine egne Halloween-flødeboller
Kom til vores flødebolleworkshop søndag d. 20. oktober, hvor du kan dekorere dine helt egne flødeboller som uhyggelige spøgelser eller ‘ækle’ edderkopper i anledningen af Halloween. Workshoppen afholdes i samarbejde med Kathrine Andersen Chokolade og den koster kun 149 kr. pr. person. Læs mere og køb billet her.

Smagfulde efterårsanbefalinger
Vi har samlet efterårets største anbefalinger og nyheder til dig. Der er noget for familien, noget for dig, der skal på date og dig, der leder efter den perfekte menu til venindeturen. Smag på efterårets lækreste råvarer som svampe og græskar, og kom igennem de råkolde dage med spicy krydderier og varme supper.

  • Dem med græskar:
    • Særpris på et stykke smørrebrød med braiseret gris, bagte græskar og tyttebær fra Kählers madbod samt en Tuborg Classic fra Foodie-bar til 100 kr.
    • Frisk & spicy ’Karoleen’ juice med hokaido græskar, chili, gulerødder, appelsin og citron fra Fruity Foodie til 50 kr.
    • Cremet græskarsuppe m. hvidløg og chili til 79 kr. fra Fruity Foodie
    • Særudgave af vores populære Mojito i efterårsklæder: Prøv en stor Pumpkin Mojiti til 99 kr. i Foodie-bar.
    • Cremet græskarbygotto med pure af græskar, syltede græskar, parmesan og saltede græskarkerner hos Ske & Skål. Lille: 79 kr. Stor: 89 kr.
    • Risotto med græskar, brunet smør, stegt kylling, syltet og sprødt græskar. Lille: 79 kr. Stor: 89 kr.
  • Dem med svampe:
    • Tapas-hotdog med trøffelpølse, trøffelmayo, bøgehatte, løg og estragon fra l’Cobert de CANblau til 40 kr.
    • Cremet risotto med stegte svampe, gorgonzola og brøndkarse fra Ske & Skål. Lille: 79 kr. Stor 89 kr.
    • Svampeotto med stegte svampe fra Ske & Skål. Vælg mellem ris, byg eller blomkål. Lille: 79 kr. Stor: 89 kr.
  • De spicy:
    • Bobo’s White tantan ramen med hjemmelavede nudler, stærk sesamsauce, chiliolie, sichuan peber, bok choy, bønnespirer, bambusskud, mu-er, blødkogt æg, forårsløg og hakkede peanuts. Fås i Ramen Takumi for 120 kr.
    • Thailandsk Tom Yum Goong – Spicy rejesuppe med rød karry, galangarod, citrongræs, lime, chili fra Khop Khun til 69 kr.
    • Hos Shakshuka laver William sin egen krydderiblanding til sin sauce. Den er ikke så spicy, at øjnene løber i vand, men dejlig varm og krydret. Smag hans shakshuka med den skønne marokkanske krydderiblanding, friske grøntsager såsom auberginer, tomater og peberfrugt, lækker feta og dejlige, porcherede æg.
Tagged: , , , , , , ,